Endüstriyel epoksi zemin kaplama Sıkca tercih edilen yaygın bir kaplama türüdür. Yaya ve araç trafiğinden etkilenmez, genellikle imalathanelerde,atölyelerde,fabrikalarda,sanayi tesislerinde kullanılır.endüstriyel epoksi kaplama forklift,transpalet gibi yük taşıyıcılarının kullanımına olanak sunar. Endüstriyel epoksi zemin kaplama 3 ayrı karışımdan meydana gelir. Bağlayıcı olarak epoksi reçine, sertleştiri (hardaner) mekanik direncini artırmak amacıyla da son olarakta kuvars kum karıştırılarak endüstriyel epoksi elde edilir. Endüstriyel epoksi kaplamanın ortalama film tabaka kalınlığı 3-5mm arasındadır.
İsminden de anlaşıldığı gibi endüstriyel epoksi zemin kaplama sanayi tipi bir kaplama sistemidir. Endüstriyel epoksi zemin kaplamanın kullanım amacı ağır ve yoğun araç (transpalet, Forklift, tır, kamyon) trafiğine dayanıklı olmasıdır. Endüstriyel epoksi zemin kaplamaları ciddi bir yatırımdır. Bu nedenle zeminin şartları ve kullanım amacına göre sistem belirlemek önem arz etmektedir. Şirketimiz sistem belirleme ekspertiz hizmetlerini vermekle beraber ürün satışı ve uygulama sonrası bakım hizmetlerini de üstlenmektedir. Endüstriyel epoxy zemin kaplama diğer epoksi zemin kaplama çeşitlerinde olduğu gibi ek yeri olmayan lamine (eksiz, derzsiz) zeminle bütünlük sağlayan kaplamadır. Bu nedenle mekanik, Kimyasal ve fiziksel dayanımı üst seviyededir. Endüstriyel epoksi zemin kaplamanın tamiri kolay, temizliği pratik, bakımı ekonomiktir. Endüstriyel epoksi kaplama iyi bir beton koruyucudur. Çalışma ortamındaki titreşimlere (vibrasyon) dayanımlıdır. Betonu korozyona uğratacak alkali, yağ, fiziksel darbelerden korur. Endüstriyel epoksi kaplama iş güvenliği ve sağlığı açısından da önemli bir materyaldir. Kaymazlığı sayesinde güvenli yürüyüş ve güvenli çalışma ortamı sağlar. Ürettiği dia elektrik sayesinde havada uçuşan toz molekülleri göremezsiniz bu nedenle tozumasız bir ortam oluşturur. Çalışma alanı içerisinde yaya yolunu, araç yolunu farklı renklerle ayırmak mümkündür. Kaza riskini ortadan kaldırır.
Endüstriyel epoksi zemin kaplama uygulaması üç ayrı teknikle yapılmaktadır. Bu sistemleri sıraladığımızda Self Leveling tekniği en fazla rağbet gören orta ölçekli sanayi tesislerinde kullandığımız sistemdir. Mortar tekniği ise ağır sanayi tesislerinde sıkça kullandığımız dökme tabir ettiğimiz sistemin adıdır. Multilayer çok katmanlı sistem ise beton plağının zayıf olduğu ağır sanayi veya orta ölçekli sanayi tesislerinin zeminlerinde koruyucu beton kaplama olarak kullanılmaktadır. Endüstriyel epoksi zemin kaplamanın m2 fiyat maliyetleri yapılacak metrajların büyüklüğüne ve yapılacak uygulamanın teknik sistemine göre değişmektedir. Sanılanın aksine diğer zemin kaplama ürünleri ile karşılaştırıldığında aralarında fark olmadığını göreceksiniz. Endüstriyel epoxy zemin kaplamanın kullanıldığı yerler Endüstriyel Tesisler, Entegre Tesisleri, Hastaneler,Talaşlı imalat yapılan Fabrikalar, Atölyeler, Tekstil Fabrikaları, İlaç Fabrikaları, Lojistik Depolar, Dökümhaneler, Depolar, Sanayi Tesisleri, Deri Fabrikaları, vs. sıralayabiliriz. AVANTAJLARI Her türlü araç ve yaya trafiğine dayanımlı, Kimyasal, Mekanik ve Fiziksel mukavemeti üst seviyede, Beton plağının korozyona uğramasını önler, betonu korur, Temizliği kolay, bakımı pratik, Tozumasız çalışma ortamı oluşturur, İstenildiğinde kaymazlık sağlar, Geniş renk alternatifleri mevcuttur, Ek yeri olmadığından uzun ömürlüdür, Yapı kimyasalları ve zemin kaplama uygulamaları ile iştigal eden meslektaşlarımıza, yapı kimyasalları kullanan Mimarlarımıza, İnşaat Mühendislerimize ve Müteahhit firmalara epoksi kaplama poliüretan kaplama, epoksi boya, poliüretan boya, koruyucu görevi üstlenen isterlerse şeffaf (clear) yarı mat veya tam mat vernik ( Cover Yapı Kimyasalları) markası altında satışını yaptığımızı belirtmek isteriz.